POZIV na promotivno edukacijsko događanje projekta „ON TIME – Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke„ sufinanciranog iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Događanje će se održati u četvrtak, 17. ožujka 2022. godine u Centru za razvoj i edukaciju Poličnik, Grabi 26 – Poslovna zona Grabi, s početkom u 17 sati.

Glavni je cilj projekta promicanje prevencije, rane dijagnoze i optimizacije liječenja raka debelog crijeva i raka dojke uz jačanje kvalitete javnozdravstvenih usluga. Ukupna vrijednost projekta, čija je provedba započela u lipnju 2020. godine, a završetak predviđen u svibnju 2022., iznosi 691.428,85 EUR, od čega je 85 % EU sufinanciranje programa.

Budući da je Hrvatski sabor ove godine službeno proglasio ožujak Mjesecom svjesnosti o raku debelog crijeva u Republici Hrvatskoj, vodeći partner na projektu Zavod za javno zdravstvo Zadar prigodno organizira ovo događanje s ciljem predstavljanja projekta te kampanje o prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva i dojke u svrhu povećanja znanja šire javnosti.

U skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o sprječavanju prijenosa bolesti COVID-19, prilikom ulaska u Svečanu dvoranu potrebno je pripremiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu te tijekom događanja održavati preporučeni tjelesni razmak i uredno nositi zaštitnu masku.

Također, u slučaju nemogućnosti fizičkog prisustvovanja, na radionicu se moguće povezati i virtualno na sljedećoj poveznici:

https://us06web.zoom.us/j/81725024875?pwd=T01mZUZaek01Vnh1anFPV3hiSVMzZz09.

U nastavku je prikazan dnevni red s pripadajućim temama predavanja i predavačima.

DNEVNI RED

16:50 – 17:00 REGISTRACIJA SUDIONIKA
 

17:00 – 17:05

 POZDRAVNO OBRAĆANJE
 

17:05 – 17:25

Rano otkrivanje raka dojke – Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke
prim. Ljilja Balorda dr. med. univ. mag. sanit. publ.

Zavod za javno zdravstvo Zadar

 

 

17:25 – 17:45

 Rano otkrivanje raka debelog crijeva – Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva
Ana Petrić  dr. med. univ. mag, sanit publ.

Zavod za javno zdravstvo Zadar

 

17:45 – 18:30

 MJERENJE „PAMETNOM VAGOM“ UZ INDIVIDUALNE KONZULTACIJE I PRIGODNO OSVJEŽENJE

U očekivanju Vaše cijenjene potvrde dolaska upućujemo srdačne pozdrave u ime Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *